Tanker og tanke mylder

Dagligt har vi ca. 60.000 tanker, der går igennem vores hjerne

-         Tanker - som er blevet til vaner

-         Tankemønstre

-         Positive tanker (flere af dem!)

-         Negative tanker

-         Bekymringer

-         Ærgelser

-         Myldretanker

Hvis vores tanker er negative, risikerer vi at dræne os selv for ressourcer og energi ved at tænke disse tanker igen og igen. Evt. har vi myldretanker. Tankerne kan få kroppen til at øget mængden af stresshormoner, og vi kan ”smelte sammen med tankerne – så vi gør det vi tænker til virkelighed.

MEN vi ER ikke vores tanker.

Vi BLIVER først vores tanker, når vi vælger at handle efter dem/at smelte sammen med dem – så tankerne bliver til vores karakter. Derfor er det vigtigt at blive bevidst om vores tanker, at ændre vores tanker, så de bliver så positive som muligt – så de ikke dræner os, - men fylder os med energi.

Fx har jeg tidligere ofte tænkt:

”jeg er ikke god nok” til et eller andet eller haft det som en grundlæggende følelse – men jeg har ikke handlet, som om jeg ikke var god nok, - dvs. jeg har et ydre og en fremtoning, der gør, at jeg handler som værende god nok – og mennesker ser mig som god nok. MEN TANKERNE ER OPSLIDENDE.

Jeg ER ikke mine tanker – det ville jeg først være, hvis jeg handlede inkompetent, - fx ved ikke at være god nok til et eller andet.

Hvornår er vi i øvrigt gode nok? Gode nok til hvad??? Alle har ret til at føle sig gode nok.

I min praksis møder jeg mange, der tænker om sig selv, at de ikke er gode nok.

Jeg har lært mig selv at tænke hver gang den der ”jeg ikke er god nok”-tanke kommer snigende – jeg ER god nok og ih hvor er jeg god til …….og fantastisk til ……og helt unik til…….og jeg fik engang at vide, at jeg var dygtig og inspirerende til…….– og det har jeg gemt i mit hjerte, og jeg er lykkelig for det………Jeg skynder mig simpelthen at erstatte den begyndende snigende negative tanke med en positiv tanke.

OG DET VIRKER…….JEG BLIVER SIMPELTHEN MERE TILFREDS, MERE POSITIV OG FÅR MERE ENERGI AF DET.

DETTE ”TANKEARBEJDE” KAN DU OGSÅ LÆRE:O)  - og jeg kan hjælpe dig:o)